Onze Huisregels

paulmelis
7 februari

Huisregels

(see here for the English version of this text)

We nodigen je uit om bij te dragen aan deze plaats van discussie en kennis! We vragen je om je aan deze huisregels te houden. Zo zorgen we ervoor dat het SURF XR Innovatie Forum (XRIF) voor iedereen een prettige en inspirerende plek is.

Help elkaar

Een community leeft door de interactie tussen haar leden. Start een vraag of discussieonderwerp, reageer op bestaande posts, zoek elkaar op! Door kennis te delen en op elkaar in te spelen, kunnen we samen verder komen.

Vul je profiel in

Het SURF XRIF verbindt onderwijs-, onderzoeks- en IT-professionals van de bij SURF aangesloten instellingen die werken aan (of geïnteresseerd zijn in) eXtended Reality. Om anderen inzicht te geven in je rol, affiliatie, vaardigheden en/of interesses kun je in 2 simpele stappen je openbare profiel invullen en publiceren:

  1. Ga naar je profielpagina en vul de informatie in die je over jezelf wilt delen;

  2. Je profiel is standaard verborgen, dus maak het zichtbaar voor anderen door naar je Interface-pagina te gaan, de optie Mijn openbare profiel en aanwezigheidsfuncties verbergen uit te vinken en op de knop Wijzigingen opslaan onderaan te klikken.

Help de discussie te verbeteren

Behandel dit discussieforum met hetzelfde respect als een openbaar park. Ook wij zijn een gedeelde bron voor de gemeenschap - een plek om vaardigheden, kennis en interesses te delen door middel van voortdurende conversatie.

De onderwerpen die hier besproken worden zijn belangrijk voor ons en we willen dat je doet alsof ze ook belangrijk voor jou zijn. Heb respect voor de onderwerpen en de mensen die erover praten, zelfs als je het niet eens bent met wat er gezegd wordt.

Help ons om dit een geweldige plek voor discussie te maken door altijd iets positiefs toe te voegen aan de discussie, hoe klein ook. Als je niet zeker weet of je bericht iets toevoegt aan het gesprek, denk dan na over wat je wilt zeggen en probeer het later nog eens.

Een manier om de discussie te verbeteren is door te ontdekken welke discussies er al gevoerd worden. Besteed tijd aan het doorbladeren van de onderwerpen hier voordat je antwoordt of je eigen onderwerp begint, en je zult een betere kans hebben om anderen te ontmoeten die jouw interesses delen.
Behandel elkaar met respect

Gezonde discussies passen op dit platform, maar doe dit op een vriendelijke toon en met het doel om samen verder te komen. Misschien wil je reageren door het oneens te zijn. Dat is prima. Maar vergeet niet om ideeën te bekritiseren, geen mensen.

Vermijd alsjeblieft:

Geef in plaats daarvan doordachte inzichten die het gesprek verbeteren.

Dit is een openbaar forum en zoekmachines indexeren deze discussies. Dus alles wat je hier zegt is leesbaar en vindbaar op het internet. Plaats dus geen aanstootgevende berichten of afbeeldingen, respecteer intellectueel eigendom en ga voorzichtig om met andermans persoonlijke gegevens en privacy.

Geen promoties en spam

Op het SURF XR Innovatie Forum delen we feitelijke informatie of (onderbouwde) meningen over IT-innovatie in onderwijs en onderzoek gerelateerd aan XR. Productpromotie, reclame, spam en irrelevante links zijn niet toegestaan. Zie ook de Gebruiksvoorwaarden.

Goed om te weten

Bijdrages aan het SURF XR Innovatie Forum worden door SURF op een zo goed mogelijke manier gemodereerd (best effort). Dit houdt ook in dat posts worden getoetst aan deze huisregels en de XRIF Gebruiksvoorwaarden. SURF behoudt zich het recht voor om discussies te stoppen of bijdragen te verwijderen die (vermoedelijk) in strijd zijn met deze regels.

Heb je vragen over de huisregels of Gebruiksvoorwaarden, stuur dan een e-mail naar xr@surf.nl.

Als je een probleem ziet, markeer het dan

Moderators hebben speciale autoriteit; zij zijn verantwoordelijk voor dit forum. Maar dat ben jij ook. Met jouw hulp kunnen moderators de gemeenschap helpen, niet alleen conciërges of politieagenten zijn.

Als je slecht gedrag ziet, antwoord dan niet. Antwoorden moedigt slecht gedrag aan door het te erkennen, verbruikt je energie en verspilt ieders tijd. Markeer het gewoon met de knop Markeren onderaan elk bericht (het vlaggetje). Als er genoeg gemarkeerd worden, zal er automatisch of door tussenkomst van een moderator actie ondernomen worden.

Om deze community in stand te houden, behouden moderators zich het recht voor om op elk moment inhoud en gebruikersaccounts te verwijderen, om welke reden dan ook. Moderators bekijken geen nieuwe berichten; de moderators en beheerders van de site nemen geen verantwoordelijkheid voor inhoud die door de community wordt geplaatst.

Houd het netjes

Doe de moeite om dingen op de juiste plaats te zetten, zodat we meer tijd kunnen besteden aan discussiëren en minder aan opruimen. Dus:

In plaats van “+1” of “mee eens” te posten, gebruik de Like-knop. In plaats van een bestaand onderwerp in een radicaal andere richting te sturen, gebruik je Reply als een Linked Topic.

Gebruiksvoorwaarden

We hebben Gebruiksvoorwaarden die jouw (en ons) gedrag en rechten met betrekking tot inhoud, privacy en wetten beschrijven. Om dit platform te gebruiken, moet je akkoord gaan met deze gebruiksvoorwaarden.

Veelgestelde vragen

Bekijk de Veelgestelde vragen voor een lijst met specifieke vragen en antwoorden.

Deze huisregels zijn voor het laatst bijgewerkt op 7 februari 2024


Samen aanjagen van vernieuwing
Huisregels Veelgestelde vragen Cookies Privacy Gebruiksvoorwaarden
© 2024 SURF